Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Често срещани заблуди в здравословното хранене

Това е така , защото съдържат консерванти. Ако забележите соковете  са с дълъг срок на годност и това води до извода , че няма как да е здравословен и прясно изцеден. Той е пНай- обикновенно проучване доказва всъщност, че натуралните сокове , които купуваме са по-калорочни от газираните напитки. родук , койте е подлежал на обработка и пастьоризаця.

Фрешовете също не са диетични. За една чаша сок например портокалов са нужни няколко плода, но ако се изяде само един плод , човек би се заситил и съответно се приема по-малко фруктоза.

 

Полезни са най-вече суровите зеленчуци

 

По принцип всички смятат , че обработените зеленчуци са загубили всички полезни качества. Но това не е точно така, моркови , които за задушени на пара имат по-вече каротеноиди. Доматът пък обработен /варен/ е по-богат на ликопен от пресният. Това не води до заключението да ядем само варени и задушени зеленчуци, но просто периодично да ги включваме в менюто ни.

 

 

Сушито е диетично

 

През последните години сушито се превърна в истински хит и по нашите ширини. Много дами го консумират не само заради вкусовите му качества, но и защото смятат, че е и диетично. Но истината е, че това далеч не е така. Сет със сьомга, скариди и филаделфия е по-калоричен от един бургер – факт, който много хора не знаят.

 

 

 

източник womanbg

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари