Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

6 неща, които не бива да правите в леглото

И тъй като всички части на тялото са свързани и обединени от процесите, развиващи се в него, липсата на сън води и до други проблеми като затлъстяване, акне и раздразнителност. Факт е, че фармацевтичните компании произвеждат какви ли не лекарства, успокоителни и приспивателни, но истината е, че не се нуждаем от тях, за да се отървем от инсомнията. Давате ли си сметка колко много неща вършите в леглото си, вместо да спите? Ето кои 6 трябва да избягваме, за да имаме пълноценен сън.

 

1.Гледането на телевизия

 

За много от нас гледането на телевизия преди сън е също толкова естествен навик, колкото и миенето на зъбите. И колкото и да ни се струва, че забавните филми и примигващата светлина в тъмното ще ни заведат плавно и неусетно в страната на сънищата, то трябва да знаете, че телевизията има точно обратния ефект. Според експерти, светещият екран, вместо да предизвиква комфорт в нас, всъщност задейства мозъчните ни клетки и пречи на организма ни да си почива като възпира възпроизвеждането на мелатонин, хормон който ни е необходим, за да спим спокойно. Разбира се, това което върви по телевизията, докато се опитвате да заспите, също е решаващ фактор. Ако в този момент вървят сцени с насилие или нещо друго обезпокоително, то ще ви е още по-трудно да заспите. Лекарите съветват да изключите телевизора един час преди сън, за да дадете възможност на мозъка си да отпочине и да не го натоварвате преди да си легнете.

 

2.Проверяването на пощата, facebook, instagram, twitter и всякакви подобни

 

 

В днешно време имаме безкрайно вредния навик да държим смартфона си под ръка, за да не изпуснем някое важно събитие от живота в социалните мрежи. И дори вечерно време, когато си лягаме, не правим изключение. Знаем, че е много трудно да устоите на изкушението да прегледате социалните мрежи и мейла си преди сън, но се опитвайте да не го правите, защото това има пряко отношение към пълноценния ви сън, съответно и върху цялостното ви здравословно състояние. Освен това когато в тъмната стая има някаква светлина, без значение дали това е лампа, телевизор или телефон, обърквате организма си, защото той е свикнал да си почива на тъмно.

 

 

3.Яденето

 

Вечерното похапване на шоколад или фъстъци и романтичната закуска в леглото, може да ви се струват много уютна и прекрасна идея, но това изобщо не е прекрасно за здравето ви. Освен това, наличието дори и на минимални остатъци от храна и трохи между завивките, могат да извикат добрите ни приятели буболечките, паяците и хлебарките директно при нас в леглото. А опасността това да се случи нараства, ако сте хапнали нещо сладко, докато си лежите.

 

 

Следва продължение в следващите няколко дни.....

 

източник womanbg

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари