Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Асексуално поколение - Вие от тях ли сте?

Много хора от нас се питаме в коя епоха бих живял, къде щеше да ми бъде хубаво.

Всяка една ера си има своите особености по отношение на културата, лайфстайла и най-вече в сексуалните изживявания и въжделения. Всички са чували за „сексуалната революция” , която е стартирала някъде към 60-70-те години , но дали е приключила, дали все още продължава и сме и нейни съвременници?

Но ако сте родени през 90 – годи , то вие най-вероятно принадлежите към съвсем различно явление , което се нарича поколението на Асексуалните. Това е липса на сексулано желание или липса на сексуална ориентация. Според едно проучване направено по този повод много хора между 20-25 годишните не правят редовно секс.

Интересно е, че около тези години някои хора са по-малко активни в секса от 1920 година дотук.  Смята се , че това поколение е било в т.н преход между ТВ-то и смарт телефоните и таблети. И както знаем , които се неизбежна част от нашето ежедневие , като ни изпълва изцяло.

"Хората не усещат самота, защото при тях винаги има нещо електронно, което работи. Поради тази причина те не търсят близост, нямат нужда от друг човек", така обясняват психолози този феномен.

Освен това хората родени в това време са кариеристи , имат планове за развитие в своя професионелан живот и много често личния живот остава на заден план. Така се появява и желанието за секс. Грамотни са знаят как да се предпазят и често не мислят за деца или ги остават в късен етап от живота си.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари