Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Доказателства, че тренировките са по-ефикасни от почти всяко лекарство

Тренировките, спомагат за забавяне на стареенето.

 

Вече има доказателства , че ако правите редовни тренировки , ще се забави стареенето на клетъчно ниво.

 

Можем да попчерим на стареенето , защото всички знаем , че активния начин на живот , редовните тренировки влияят върху части на ДНК-то.  Тези участаци са свързани с клетъчното стареене  наречено теломери.  Научно обяснено е с напредване на годините теломерите се свиват до степен до която не се делят. Колкото по-къси са те , толкова по-бързо клетките стареят и умират.

Според най-скорошните изследвания редовните физически занимания, дали силови и кардио удължават теломерите. Което води до забавяне на старението и подмладяване.

 

Подържайте перфектна кожа.

 

След сутрешеното бягане , може да забележите , че кожата ви изглежда по-свежа и без несъвършенства. Пак според учениете кардио тренировките увеличават притока на кръв и кислород към кожата. По този начин се подобрява не само визуално, но и се регенерира по-бързо. Чрез спорта се постига по-добри резултати на кожата, отколкото да се използват много козметични продукти дори и след месеци употреба .Според нюйоркски дерматолог – доктор Елизабет Хейл, -„спортът контролира нивата на кортизол в кръвта, който ако е в големи количества повишава секрецията на себум и разрушава колагеновите влакна

Друг плюс , е че раните заздравяват по-бързо. Спомага за по добро заспиване, редовата физическа активност влияе положително на съня, не е необходимо да се вземат медикаменти , за да се наспивате. Просто започнете по-често да посещавате фитнес залата.

 

Упражненията действат по-бързо от лекарствата

 

Ако използвате лекарства действиетоим  върху организма е по-бавно дори с дни. Но при упражненията може да се наблюдава  благоприятно въздействие върху тялото ни . Друга интересна подробност е, че не е необходимо тренировките да бъдат продължителни, за да са ефикасни. Според скорошно проучване еднакво резултатни са 10-минутни тренировки на ден и 50-минутни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари