Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

12 идеи за домашен ексфолиант - част 1

Предлагаме ви 12 идеи , които ще подобрят вида на кожата ви.

 

1. Традиционната сода.

 

Във всички ексофолианти, които се предлагат на пазара се съдържа сода. Нея можете да я използвате , без да я смесвате  с други продукти. Взема се малко количество от нея разнасяте е с кръгово движение по лицето и изплаквате.

 

2. Зехтин + захар

 

Когато използваме захарта като средство за ексфолиране е много полезна, защото съдържа съставката гликолова киселина. Използвайкия с комбинация със зехтин или кокосово масло е идеален за скраб на кожата на лицето.

 

3. Друг метод овесените ядки примесени с мед.

Този метод е идеален за чуствителна кожа, защото овесените ядки са най-нежния ексфолиант. Смесете добре меда с ядките, разтъркайте добре и изчакайте около 15 и 30 минути. После изплакнете нежно. Този метод  действа  хидратиращо и противовъзпалително.

 

4.Зелен чай, захар и мед

Ако търсите подмладяващ ефект то това е една от най-добрите комбинации. Направете запарка от зелен чай и оставете на страна. След като изстине в отделен съд прибавете 2 лъжици от чая плюс другите добавки по една лъжица от всяка и използвайте.

 

5.Кокосово масло, захар и лимон

 

Кокосовото масло има широко приложение кухнята, чистенето и най-вече в козметиката.

В комбинация със захар и лимон , той добър ексфолиант. Напълнте половин чаена чаша с кокосово масло, прибавете две супени лъжици захар и една лъжица сок от лимон. Разбъркайте добре, нанесете и след това измийте.  По този начин ще се радвате на хидратирана чиста и мека кожа.

 

6.Кафе на зърна

 

Ако искате бърз и прекрасен резултат, това е един от натуралните ексфолианти. Смелете супена лъжица зърна или да използвате отайката от сутрешното кафе.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари