Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Сутрешна гимнастика за "Добро утро!"

Добро утро, сутрин, е време е за гимнастика, да раздвижим тяло , тонус и да се заредим с добро настроение. Предлагаме ви следната програма за започване на деня:

  • Подскоци,

Застанете пред леглото, повдигнете крака и поставете стъпалото върху края на матрака. Отблъснете се, отскочете и сменете с другия крак. Направете упражнението в продължение на 30 до 60 секунди.

  • Полу лицеви опори,

Застанете удобно на леглото, като поставите ръцете на ръба на матрака на ширината на раменете. Изправете лакти, запазете торса изправен, след което ги свийте в лакътя и приземете бавно дупето към пода. Бавно се повдигнете чрез силата на трицепсите си и отново изправете лактите, като се опирате на петите си. Повторенията се правят от  15 до 20 пъти.

  • Сплит скуот,

Чували ли сте за сплит скуот? Не! Ето, как да го направите това ново упражнение. Застанете с гръб към леглото, вдигнете десния си крак назад и стъпете с пръсти върху матрака. Свийте лявото коляно, придвижвайки другото към пода, така че положението му да дойде малко под нивото на глезена. Дръжте торса изправен, а ръцете – събрани в дланите. Повторете 10-15 пъти, след което сменете краката.

Това е само за загрявка, ако искате да има ефект е хубаво да включим „по-неприятни” упражнения. Може да ви се сторят трудни, но пък са ефективни. Това са лицевите опори

  • Лицеви опори,

Всички знаем как се правят, желателно е да направим 10-15 пъти повторения.

  • Упражнения за крака

А сега, легнете по гръб и повдигнете краката прави и нагоре. Поставете ръцете под тила и започнете бавно да сваляте краката надолу, после бавно ги повдигнете нагоре. Повторете 10 до 15 пъти.

Освен за сутрешни тренировки упражненията са подходящи и за раздвижване. Можете да ги правите и през целият ден в удобно за вас време.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари