Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Правете секс, за да сте здрави

Болка в главата, менструални болки, настинки... множество неприятни ситуации, които можем да избегнем правейке редовен секс.

Да, след едно проучване, проведено сред хора, страдащи от мигрена, се оказва, че той има повече ефект върху организма, отколкото болкоуспокояващите хапчета.

Освен  с това, сексът по време на цикъл оказва благотворно действие върху болезнената симптоматика. Това се дължи на стимулирането на мускулната маса при оргазъм. Редовният секс повишава и имунната защита на организма. Хората, които се отдават по-често на интимни ласки, боледуват много по-рядко от тези, които не го правят. Причината за това се крие в клетки, наречени фагоцити, които помагат на тялото да се възстанови от заболяване. Освен това, по време на половия акт, в организма се повишава отделянето на имуноглобулин А – антитяло, което се бори с вирусите.

Сутрешното гадене е неприятно. За сметка на това сутрешният секс е неповторим. 

 От друга страна, ако страдате от безсъние - сексът е добър метод да се приспите. След любовните игри тялото освобождава окситоцин, известен още като "хормон на прегръдката". Той действа успокояващо върху нервната система. Знаете ли, че жените произвеждат повече окситоцин след полов контакт, отколкото мъжете? Колкото и да не ни се вярва, сексът помага и при хълцане.

 Според лекарите съществуват два лека срещу хълцане. Това се дължи на това, че по време на полов акт дишането става по-дълбоко, а мисълта е концентрирана върху усещанията за близостта с партньора.

 И не на последно място - депресия.

  Благодарение на множеството изследвания по въпроса е устаневено, че сексът влияе изключително добре на организма. Когато правим секс, в организма ни се отделят огромни количества "добри" хормони, включително окситоцини и ендорфини. Също така оралният секс оказва положително въздействие върху настроението и душевното равновесие. Причината за това се крие в състава на спермата – вещества, които действат като антидепресанти.

 

източник woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари