Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

7 неочаквани ползи от студеното време за кожата

Ниските температури през зимата и есента  може да не са блогоприятни за кожата , но си има и положително действие върху нея, за която едва ли сте чували. Знаем за отрицателните последствия от студеното време и измръзващия вятър – изсушаване, излющване, напукани устни и др. Ето и благоприятното влияние , което оказва:

1. Почистване на порите

Студеното време действа подобно на лифтинг върху кожата, като прави порите по-малко забележими. Освен това  отделянето на себум се забвя, т.н отделя се по-валко маслен секрет , който води до запушване на порите и появата на акне.

 

2. Грижи се за качествения нощен сън

Летните горещини пречан на здравия нощен сън, те оказват влияние върху качеството. Ако е достатъчен сънят кожата се чуства по-здрава-намаляват се кръговете под очите, подобрява тургора и високото нива на влажност. Студеното време помага на организма ни да балансира между температурата на тялото и тази на околната среда.  За това трябва да спим в проветрена и охладена стая, като по този начин се подобряват условията на нощния сън. За това температурата в стаята , в която спим не трябва да надвишава 20-22 градуса.

3. Премахва подпухналостта

Студеното време подобрява циркулацията на кръвта, което от своя страна допринася за намаляването на възпаленията по кожата на лицето и съответно негавата подпухналост.

4. Оказва анти-ейдж ефект

Първото нещо, което всички правим, след като станем сутрин от леглото, е да наплискаме лицето си със студена вода – благодарение на нея порите се стягат, кожата се енергизира и засиява, а ние се чувстваме свежи и ободрени. Е, студеното време влияе по абсолютно същия начин на нашата кожа. Обратно, топлата вода я изсушава и отпуска.

6. Придава руменина

Умерено ниските температури стимулират циркулацията на кръвта, в резултат на което кожата и очите засияват, а върху бузите се появява румена.

7. Прочиства въздуха

Студеното време понижава нивата на озона във въздуха, които са високи през топлите сезони. Не случайно през зимата, когато въздухът е най-чист и свеж, се диша най-леко. Редовните разходки сред природата ще ви помогнат още повече да се насладите на кристалната му чистота, както и на подмладяващия му ефект върху кожа ви.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари