Филтри

Категории

Какъв е въздуха вкъщи?

Дата: 12 Дек 2016

  Използването на централно отопление , както и климатици през зимните месеци запазва вътрешността на сградите ни топли, но също така води до изсушаване на въздуха. Това води до дискомфорт на нашата кожа (дехидратация на кожата и лигавиците) и нашето здравословно състояние (главоболие, умора, световъртеж, възпаление на кожата и очите).

  Освен това  прекалено сухия въздух води до респираторни заболявания . Въздухът вкъщи може да бъде от два до пет пъти по-замърсен, отколкото този навън, защото зависи от редица фактори - замърсителите и алергените в затворените пространства, полени, фини прахови частици, мухъл, животинска козина.

Въздухът, който дишаме, е пълен с вредни вещества и условията се влошават всеки ден. Домашен прах, акари, полени, животински пърхот, тютюнев дим и други примеси, насърчават алергичните реакции и респираторните заболявания. Сухият въздух увеличава броя на частиците, които се движат около нас в дома ни.

 Особено и през зимата  хората си мислят , че отваряйки прозореца проветрявайки въздуха се овлажнява , но студения въздух отвън не задържа влага. Въпреки , че въздуха , който нахлува е свеж  той не е с достъчна влажност.

Един овлажнител на въздуха помага в борба с тези неудобства и може да осигури постоянно оптималното  ниво на влажност *. След това можете да продължите да се наслаждавате на отоплението в дома си, без да страдате от неговите странични ефекти. Освен това има овлажнители с йонизираща функция, която и почиства въздуха.

 

 * Лекари и специалисти са съгласни, че оптималното ниво на влажност е между 40 и 60%.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Промоции

Baby Nose Vacuum електрически аспиратор за нос

Baby Nose Vacuum електрически аспиратор за нос LANAFORM

-10%
Цена: 89.10лв.
Каталожна цена: 99.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 89.10лв.
Каталожна цена: 99.00лв.
Отстъпка: 9.90лв. (10.00%)
Апарат за измерване на кръвно налягане Omron MIT 3

Апарат за измерване на кръвно налягане Omron MIT 3

-15%
Цена: 99.45лв.
Каталожна цена: 117.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 99.45лв.
Каталожна цена: 117.00лв.
Отстъпка: 17.55лв. (15.00%)
Инхалатор CompAIR  BASIC  NE-C803

Инхалатор CompAIR BASIC NE-C803

-15%
Цена: 69.70лв.
Каталожна цена: 82.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 69.70лв.
Каталожна цена: 82.00лв.
Отстъпка: 12.30лв. (15.00%)
Върни До Горе