Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Колко е идеално ниво на влажност?

Въхдуха е важен компонент за живот.  Хората ежедневно правят 20000 вдишвания на ден по време, на които ние използваме до 12000 литра въздух.

Качеството на нашето дишане на въздух има пряко влияние върху нашето състояние: въздух, който е твърде влажен може да доведе до здравословни проблеми (алергии, астма и т.н.), докато ниска влажност на въздуха изсъхва лигавиците и кожата и води до умора и дискомфорт, както и увеличаване на замърсяването на въздуха.

Лекарите и експерти са съгласни, че оптимално относителното ниво на влажност е между 40% и 60%.

КАКВО ОЗНАЧАВА относителна влажност?

Относителна влажност на въздуха е съотношението в % между размера на вода, която присъства във въздуха в даден момент, а максималният размер на вода, че въздухът може да съдържа при дадена температура. Така че, когато относителната влажност на въздуха е 50%, въздухът съдържа само половината от максималното съдържание на вода при тази температура. Това ниво се измерва с помощта на влагомер.

Всеки сезон може да представлява заплаха за качеството на въздуха. Но това е най-вече през зимата, когато отоплението е на пълна мощност и въздуха изсъхва и възникват здравословни проблеми.

Това е така, защото на студен въздух може да побере много малко вода. Например, когато температурата на външния въздух е 0 ° C,  в 1 кубичен метър въздух може да съдържа само 4gr на вода.

При 20 ° С, от друга страна, капацитет абсорбция на вода на въздуха е 20 грама. Следователно това не е достатъчно просто да се проветри на стаята през зимата.

Промяна в относителната влажност на въздуха:

Какво можете да направите за ниската влажност на въздуха?

Има различни техники на разположение, за да се възстанови влажносття на въздуха до приемливи нива. Използването на овлажнител силно се препоръчва, тъй като овлажнител помага да се поддържа постоянно ниво на влажност (40-60%).

Това идеално ниво на влажност не само създава най-приятните условията за нас, но и значително ограничава развитието на бактерии и вируси.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари