Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Вредните навици, които състаряват кожата на лицето ни

   Много от нас залагат на скъпи процедури, козметика и напредъка на медицината, за да запазят кожата си свежа въпреки неумолимия ход на времето. В същото време обаче не се замислят за вредните навици, които оказват силно влияние върху вида на лицето ни.  Някои от вредните за кожата ни действия, които извършваме редовно, могат да прибавят цяло десетилетие към външния ни вид и да ни състарят неусетно. Това  са с употребата на алкохол, завивките, които използваме и дори с грижите, които полагаме за косата си.

Научете кои са 9-те навика, които трябва да изкорените, за да запазите кожата си красива и сияйна. 

 

1.Постоянното използване на смартфона

 Чували сте, че мобилните телефони са вредни за здравето ни и е желателно да ги използваме, единствено когато имаме нужда от тях. Кожата ви също не ги обича, тъй като върху тях се събират бактерии, които могат да ви причинят акне. И както компютъра и телевизора, така и телефонът уморява очите ни, което също допринася за състаряването на лицето ни.

 

2.Спането в неподходящи завивки

Знаете ли, че спането по лице може да ви предизвика бръчки? Много е важно и завивките и възглавницата да бъдат памучни, за да не увреждат кожата ви.

 

3.Пиенето със сламка

Което всъщност е добре за зъбите ви, особено когато консумирате газирани напитки, но от друга страна не е препоръчително за кожата ви, защото пиенето със сламката може да спомогне за оформянето на бръчки около устата.

 

  4.Грубият допир

Каквото и да слагате върху лицето си, не би оказало положителен ефект, ако нанасянето е невнимателно и упражнявате по-силен натиск. Винаги бъдете нежни и внимателни, когато пипате лицето си.

 

  5.Къпането с неподходяща температура

Горещата вода, както и поддържането на сух топъл въздух вкъщи могат да ви състарят чувствително. Причината за това е, че твърде високата температура изсушава и сбръчква кожата.

 

6.Консумацията на вредни храни

Разбира се, захарта е сред обичайните заподозрени. И въпреки че е нежелателно да я приемате в големи количества с храната и напитките, които консумирате, тя е много добър ексфолиант, с който можете да си правите домашен скраб. Бъдете внимателни с кафето и чая, те изсушават кожата.

 

7.Прекомернот използване на сапун

 Най-сигурният начин да имате суха и състарена кожа е като прекалявате със сапуна.

 

8.Гледането на много телевизия

 Всички обичаме неделни телевизионни маратони, но в името на красивата си кожа, е добре да се ограничаваме от тях. Втренчването в телевизора може да ни състари чувствително, защото ни уморява, дори ида се заблуждаваме, че в този момент си почиваме. Забелязали ли сте колко изтощен вид имате след 3 часа гледане на филми? Не, не ви се струва - наистина имате торбички под очите.

 

 9.Прекомерното пиенена алкохол

Алкохолът е враг на красотата и младостта. Консумирайте го с мярка.

Ако все пак искате да подобрите състоянието на вашата кожа можете да се възползвате от козметичните уреди за лице , които се предлагат на пазара за домашно ползване. 

източник: woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари