Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Най-честите грешки, които допускаме във фитнеса

 Хубаво е преди всичко не само да се информираме чрез интернет източници, но и да се посъветвате  с инструктор. Кои са най-често срещаните грешки, които трябва да избягваме:

 

Неподходящо облекло

Още преди да сте потеглили към залата, е добре да сте подбрали подходящ екип. Една от грубите грешки, които дамите допускат, е да пренебрегват спортния сутиен, а той е важен, защото осигурява удобство и предотвратява бързото изпотяване. Освен това е най-добре да заместите широкия анцуг с клин. Тренировките с него са по-ефективни, тъй като ви кара да се изпотите повече и съответно да горите повече калории.

 

Липсата на вода и прекаляването с водата

 Никога не пренебрегвайте водата по време на тренировка. Добре е между упражненията да приемате течности на малки глътки и дори да изпитвате силна жажда, да не прекалявате, защото по този начин може да си предизвикате дискомфорт.

 

Големи паузи между упражненията

 Хубаво е времето за фитнес да бъде използвано пълноценно, без телефонни разговори с приятелки или чат. Ако си почивате твърде дълго по време на тренировка, губите инерция и не натоварвате тялото си достатъчно.

 

Претоварване

Типично за дамите, които попадат за пръв път във фитнеса и изпитват силно желание да влязат във форма и то веднага. Дами, въоръжете се с търпение, единственото, което ще постигнете, ако се претоварвате, са контузии и неприятни усещания. Красивото тяло е резултат от постоянство и здравословен начин на живот, не от временни драстични мерки.

 

източник: woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари