Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Как да подготвим краката си за пролетта

Вече настъпи пролетта , това означава екскрузии и кафенца с приятелки, сле края на работния ден. Време е да извадим всички любими дрехи и аксесоари , които ползваме през топлите месеци. Това се любимите роклички и удобни и леки кецове, с къси панталони. Но за да изглеждаме ефектно в последните две, трябва да кажем "не" на няколко ежедневни навика, които загрозяват краката ни.

 

1. По цял ден седене

 

Седенето на стол ежедневно за повечето е свързано с работата пред компютъра. Физическата активност помага да не задържате течности в краката, против появата на разширени вени, отоци. Заради това специалистите съветват на всеки час да ставате от бюрото и да правите кратки разходки.

 

2. Кръстосването на краката

Честото кръстоване на крава увеличава налягането във вените, а натискът на единия върху другия крак затруднява кръвообращението. Макар самото кръстосване на краката да не причинява разширени вени, ако сте предразположени към появата им, е много вероятно по този начин да ускорите процеса.

 

3. Използването на лосион за тяло

Както не забравяте да ексфолирате и хидратирате лицето си, така не трябва да пропускате тези разкрасителни навици и при грижата за краката си. Важно е да ги мажете с хидратиращ лосион поне 4-5 пъти в седмицата, задължително след всяко обезкосмяване, и да използвате пилинг средства, премахващи мъртвите клетки, поне веднъж седмично.

 

4. Не използвайте стари самобръсначки

Ако използвате дамска самобръсначка , за да премахнете нежеланото окосмяване , важно е и да сменяте самобръсначката след 6-7 използвания.Ако ножчето е затъпено, отстраняването на окосмяването няма да е ефикасно, а може и да бъде болезнено.

 

източник: woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари