Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

ЦЕЛУЛИТ – козметичен или здравословен проблем?

По  принцип за целута се смята , че е козметичен дефект и затова не винаги му обръщаме внимание. Всъщност целулитът е много по-сериозен проблем и изисква, подобно на всяко заболяване – премахване на причините. Независимо от различните теории, в основата на появата му стои общата интоксикация. Известно е, че поразява предимно жени (около 80%) и се дължи не толкова на естрогена, а по-скоро, на полово обусловени конституционални разлики в разположението на съединителната тъкан - при жените вълнообразно, а при мъжете – решетъчно ( т.е. мъжете също страдат от целулит, но той не им личи толкова!). Вълнообразно разположената съединителна тъкан позволява при бременност тъканите да се разтягат, а след раждането да се свиват отново. Тази полова предразположеност лесно се проявява при всяка жена, която се движи малко, храни се неправилно и е подложена на стрес – откривате ли се в някоя от тези три категории?

Когато забележим върху кожата малки хлътнатини – това е сигурен признак, че тялото ни е интоксикирано, защото в стремежа си да изолира токсините, организмът натрупва мазнини (адипозен или твърд целулит), които от своя страна привличат още токсини и извличат в извънклетъчното пространство вода (воден или мек целулит). В резултат имаме отпусната, подута кожа, много често болезнена ( при по-напредналите стадии), която освен че изглежда отблъскващо е и знак, че метаболитните процеси в оганизма ни са сериозно възпрепятствани.

Чувстваме се тежки, уморени и обикновено в лошо настроение, сприхави или гневни. И ето нова вълна от процеси – всяка силна емоция предизвиква отделяне на адреналин, а излишъкът на адреналин води до дисбаланс на минералните съединения и най-вече в натриево-калиевото равновесие. Резултат – задържане на вода и още по-груб целулит.

Има ли решение?

Комплексът от мерки задължително и то на първо място трябва да включва редовна детоксикация на целия организъм и правилен режим на хранене с изключване на рафинираните храни от менюто. Анти-стрес терапията и ежедневната физическа активност допринасят за трайния ефект на детоксикацията.

Хранителните добавки, подкрепящи функциите на вечно натоварените лаборатории в организма ни - черен дроб и бъбреци, са неизменна част от режим на детокс.

На пазара има много антицелутни кремове и уреди , които ще ви помогнат с тази битка.

Борбата с целулита си струва усилието, особено когато проумеем, че тя не е просто стремеж да изглеждаме по-добре, а битка за нашето здраве.

 

източник: woman.bg

                                                                                   

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари