Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Тайната на хубавата кожа е в...

Трябва да миете лицето по два пъти!

Доказано е, че миенето на лицето е изключително важно за кожата, но още по-полезно е да го правите по два пъти един след друг. Защо? Винаги, когато носите фон дьо тен и грим, който се премахва по- трудно, е добре да измивате лицето си по два пъти, така че да се почисти кожата ви напълно. С първото миене се премахва грима,  бактериите и мръсотията, която се полепва от въздуха навън, а с второто почиствате порите си. Така и продуктите, които ползвате след измиване, ще имат по-силно действие.  Имайки предвид че, миейки лицето си два пъти, кожата ви ще бъде много по-хидратирана и  аимате и акне, то ще доведе до изчистване.

 

 Как и с какво трябва да миете лицето си?

Ключът е в нежния подход, в никакъв случай не мийте силно и настоятелно. Добре  е продуктът, който използвате, да не съдържа сулфат, който води до изсушиаване на кожата ви. Също така водата трябва да бъде хладка – нито гореща, нито много студена. Не трябва да използвате  много скъпи пордукти, важното е да ви харесват и  просто да изчистват добре натрупаната мръсотия от лицето ви.  

Ако имате акне, е хубаво  да се ориентирате към почистващо средство, което да съдържа салицилова киселина или ниацинамид.  Второто измиване е желателно да го направите със скраб, за да почистите и порите на кожата на лицето.

 

 Колко често трябва да правите двойно измиване на лицето си?

Единствено не го правете сутрин, защото тогава няма нужда. Тогава не се налага да измивате грим и все още не сте излизали навън. 

 

източник:woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари