Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Неподозирано вредните навици от всекидневието ни

Много е труднода се откажем от придобитите вредни навици за нас. Най-трудно се смята загърбването на тези, които до този момент сме смятали за полезни. Това е  списък навици, за които не сме си и мислили какви вреди могат да нанесат на нашето здраве:

 

1. Потискането на кихавицата

Когато затворим уста и зпушим нос в момент на кихане, вътречерепното налягане се повишава. Кръвта навлиза рязко в мозъка, като притиска нервната тъкан и стеснява кръвоносните съдове. Това може да причини главоболие и проблеми със слуха. Никога не потискайте кихавиците си. Те са естествена реакция на организма.

 

2. Пръскане с парфюм

За да е силен и ароматен еднин парфюм в него обикновено има много синтетични вещества. Тези изкуствени съставки предизвикват замайване, гадене и дори сънливост. Освен това дразнят кожата, очите и гърлото. Затова е добре да нанасяме своя парфюм в добре проветриво помещение или да използваме такъв, който е богат на естествени етерични масла.

 

3. Съхраняването на храна в пластмасови кутии

Повечето пластмасови кутии съдържат химикали за по-голяма гъвкавост, като фталат и бисфенол. Ако храната стои по-дълго време в тях, част от изкуствените химикали навлизат директно в нашия обяд и при консумация оказват влияние върху ендокринната ни система. Много по-добра идея е да използваме контейнери от стъкло, неръждаема стомана или керамика.

 

4. Носенето на тесни дънки

Въпреки, че са много актуални, тесните дънки оказват постоянен натиск върху кожата и нервните окончания. Непрестанното чувство на дискомфорт подсъзнателно влияе на цялата нервна система. Освен това друг факт  е , че се намалява  приток на въздух до краката ви и може да се предизвикат сърбеж и дори изтръпване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари