Филтри

Категории

Неподозирано вредните навици от всекидневието ни

Дата: 12 Апр 2017

Много е труднода се откажем от придобитите вредни навици за нас. Най-трудно се смята загърбването на тези, които до този момент сме смятали за полезни. Това е  списък навици, за които не сме си и мислили какви вреди могат да нанесат на нашето здраве:

 

1. Потискането на кихавицата

Когато затворим уста и зпушим нос в момент на кихане, вътречерепното налягане се повишава. Кръвта навлиза рязко в мозъка, като притиска нервната тъкан и стеснява кръвоносните съдове. Това може да причини главоболие и проблеми със слуха. Никога не потискайте кихавиците си. Те са естествена реакция на организма.

 

2. Пръскане с парфюм

За да е силен и ароматен еднин парфюм в него обикновено има много синтетични вещества. Тези изкуствени съставки предизвикват замайване, гадене и дори сънливост. Освен това дразнят кожата, очите и гърлото. Затова е добре да нанасяме своя парфюм в добре проветриво помещение или да използваме такъв, който е богат на естествени етерични масла.

 

3. Съхраняването на храна в пластмасови кутии

Повечето пластмасови кутии съдържат химикали за по-голяма гъвкавост, като фталат и бисфенол. Ако храната стои по-дълго време в тях, част от изкуствените химикали навлизат директно в нашия обяд и при консумация оказват влияние върху ендокринната ни система. Много по-добра идея е да използваме контейнери от стъкло, неръждаема стомана или керамика.

 

4. Носенето на тесни дънки

Въпреки, че са много актуални, тесните дънки оказват постоянен натиск върху кожата и нервните окончания. Непрестанното чувство на дискомфорт подсъзнателно влияе на цялата нервна система. Освен това друг факт  е , че се намалява  приток на въздух до краката ви и може да се предизвикат сърбеж и дори изтръпване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Промоции

Baby Nose Vacuum електрически аспиратор за нос

Baby Nose Vacuum електрически аспиратор за нос LANAFORM

-10%
Цена: 89.10лв.
Каталожна цена: 99.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 89.10лв.
Каталожна цена: 99.00лв.
Отстъпка: 9.90лв. (10.00%)
Апарат за измерване на кръвно налягане Omron MIT 3

Апарат за измерване на кръвно налягане Omron MIT 3

-15%
Цена: 99.45лв.
Каталожна цена: 117.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 99.45лв.
Каталожна цена: 117.00лв.
Отстъпка: 17.55лв. (15.00%)
Инхалатор CompAIR  BASIC  NE-C803

Инхалатор CompAIR BASIC NE-C803

-15%
Цена: 69.70лв.
Каталожна цена: 82.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 69.70лв.
Каталожна цена: 82.00лв.
Отстъпка: 12.30лв. (15.00%)
Върни До Горе