Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Кои съставки в козметичните средства намаляват стареенето

На пазара има голямо разнообразие от  ефективни средства за поддържане на кожата. При избор от това какъв крем да си купим много често се влияем от рекламите. Но знаем ли какво е съдържанието в кремовете и кои съставки са полезни. Ако все още търсите подходящия продукт за себе си и особено ако имате нужда от средства за подмладяване и предотвратяване на възрастовите промени то по – долу можете да намерите ценна информация:

 

1. Витамин С

Витамин С е едно от веществата, които помагат за грижите за кожата. Според клиничните изследвания ефекта от прилагането му върху кожата е:

- подобрява синтеза на колаген, който прави кожата по-плътна. Това намалява или елиминира ситните бръчки.

 - действа като антиоксидант- намалява вредното влияние на свободните радикали върху кожата и повишава устойчивостта й на слънчева светлина. Защитните кремове срещу слънце с витамин С са по-ефективни.

- повишава ефективността на витамин Е, който играе важна роля в свързването на клетките.

 - освен това витамин С е и ефективно антипигментиращо средство.

 - подобрява състоянието на кожата след изгаряне на слънце.

Внимавайте! Ако концентрацията на витамин С (L-аскорбинова киселина) е твърде висока, кремът ще се окислява и ще стане неефективен или дори опасен.

 

2. Витамин Е

Витамин Е, също като витамин С е много ефективен антиоксидант. Той влияе благотворно на защитата на клетъчните мембрани, както и на връзките между тях, които запазват необходимото ниво на влажност в кожата. В anti-age козметиката витамин Е предпазва от възникване на пигментни петна и стрии. Той повишава естественото овлажняване на кожата и спомага за запазване на правилното функциониране на клетките.

 

3. Ретинол

 Вещество от разреда на ретиноидите – т.е. производни на витамин А. Други ретиноиди са ретинилът, палмитатът, третиноинът и т.н. Много от тях се прилагат само по лекарско предписание. В козметичните подмладяващи продукти обаче най-често се използва ретинолът, който през последните години е същинска находка в anti-age козметиката. Обхватът му на действие е наистина впечатляващ:

- засилва кръвообращението в клетките, което прави кожата по-гладка и ярка.

- възстановява връзката между клетките на епидермиса, както и колагеновите връзки. Освен това заздравява капилярите, в резултат на което бръчките намаляват, а цветът на кожата се подобрява.

- нормализира дейността на мастните жлези и вследствие на това свива порите.

- стимулира отделянето на колаген, който уплътнява кожата и прави епидермиса по-стегнат и еластичен.

Внимавайте! Трябва да държите на тъмно и херметично затворени опаковките със средства, съдържащи ретинол. Под въздействие на светлина веществото става нестабилно. Друго неудобство

 – ретинолът е неприемлив за някои хора. Въпреки че се понася добре от повечето, при други може да предизвика дискомфорт, дразнене и алергии. Ако решите да включите в грижите за кожата си продукти с ретинол, направете го постепенно, за начало само през ден-два. Освен това имайте предвид, че ретинолът повишава чувствителността на кожата към слънчева светлина

– най-добре ползвайте нощни кремове с ретинол. Според някои изследвания ретинолът не е препоръчителен за бременни, тъй като вреди на плода.

 

Следва продължениe…..

източник:woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари