Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Нежна грижа за здрави нокти

   Колко пъти ви се е искало да скриете следите на времето от ръцете си? Чупливост, загрубяла кожа, възраст. Състоянието на кожата и ноктите на ръцете и краката зависи, както от цялостното състояние на организма и здравето, така и от влиянието на околната среда.
Основната съставна част на ноктите е един твърд проетин, добре познат като кератин, който служи на организма ни за да предпазват ръцете и краката от наранявания. Като част от тялото, с която си служим постоянно е добре да полагаме определни грижи за кожата и ноктите, не само за добрия им външен вид, но и за да ги запазим здрави.
    Хубаво е да отделяме повече внимание на тази част от тялото си - поне веднъж седмично за основна поддръжка и ежедневни грижи за хигиената. Ако имате възможност и време е добре да потърсите услугите на специалист през поне 4 до 6 седмици.
Разбира се най-добре би било ако можем да се погрижим като професионалисти в уютната обстановка на дома ни.
С мултифункционалния козметичен сет на Ланаформ можете да си доставите това удоволствие у дома и да се радвате на завидни резултати като в професионален салон.


Perfekt nail  е специално създаден, за да поддържа  добрия и здрав вид на ръцете и ходилата. Компактният  размер  го прави  удобен  и лесен за употреба, където и да сте, дори на път. Редовната им употреба ще направи кожата на ръцете и ходилата по-мека и ще подобри общото състояние на ноктите ви. Те ще станат  по-силни и по-малко чупливи.
 Perfekt nail обединява 9 аксесоара за поддържане на маникюр и педикюр и е с двойно въртяща се глава. Допълнително са включени аксесоари за отстраняване на загрубялата кожа от ходилата.
- едрозърнест и фин зърнест сапфирен конус
- дебели, тънки, закръглени и удължени сапфирени точки
- дебели и тънки сапфирени оформящи дискове
- полиращ конус
- две скорости на въртене с двупосочен контрол
 
 
 
Ето и още някоклко съвета за основна грижа


* Добре е да измивате ръцете с мек сапун, с помощта на четка за нокти
* Накиснете ръцете си в топла вода за няколко минути, за да омекнат ноктите
* Много леко избутване на кожичките отдолу на нокътя, само ако те са дълги и прикриват голяма част от нокътя.
* Режете ноктите на еднаква дължина
* Заоблете краищата на ноктите и ги изпилете добре
* Редовно мажете ръцете и ходилата с хидратиращ крем, като масажирате нежно кожата, и на местата около кожичките. Зимно време може да ползвате крем с глицерин, който допълнително ще защити кожата от студа.
* Когато офрмяте ноктите с помощта на пила винаги пилете само в една посока – така ще предотвратите последващо белене или разцепване на нокътя.
* Оттървете се от вредния навик да гризете ноктите и кожичките – това само ще влоши състоянието им.
* Следете за състоянието на ръцете и ноктите и се консултирайте със специалист ако нещо във вида им ви смущава – неравности, необичаен цвят или форма, петна и т.н.
 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари