Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

4 храни, които засилват метаболизма

 

      Сезона на лятото идва и е време да помогнем на  тялото, за да изглеждаме красиви. Знаем как да го постигнем –подбор на храната и естествено по-чести посещения на залата.

    В добавка на това можем да изолзваме  и напитка от натурални продукти, която засилва метаболизма и спомага за детоксикацията на организма. Тя представлява вкусно смути от ананас, магданоз, целина, краставица и червен пипер. А защо точно тези зеленчуци, може да разберете в понадолу:

 

 Целина

Тя стимулира храносмилателната система и е мощен диуретик, който помага за загубата на килограми и помага на организма да се прочисти. Този зеленчук успешно се бори със задържането на вода, което е една от основните причини за да виждате в кантара повече килограми.

Целината помага за пречистването на организма от шлаки, благодарение на наличието на антиоксиданти като флаваноиди, а това е първата стъпка към здравословното и правилно отслабване.

 

Магданоз

Също като целината и магданозът е мощен дуиретик и освобождава организма от ненужното количество вода, задържано заради неправилен хранителен режим или поради предменструален синдром.

 

Ананас

 Ефектът, свързан със свойствата на ананаса, подпомагащи загубата на килограми, се обяснява с това, че плодът съдържа бромелин. Това е ензим, който допринася за разпада на сложните липиди, спомага усвояването на протеините и освен това допринася за цялостната работа на храносмилателната система.

 

Лют червен пипер

Лютият червен пипер помага за по-бързото изгаряне на мазнините и подобряване на метаболизма.

 Затова направете микс от изброените продукти и се насладете на вкусна напитка, която ще ви помогне да се сбогувате с няколко сантиметра от талията, за да посрещнете лятото в перфектна форма. 

източник: woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари