Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Забранено за закуска

       Закуската, твърдят специалисти, е най-важното хранене за деня. Дори да сте на диета, не трябва да забравяме да закусваме. Оказва се обаче, че някои принципно полезни храни съвсем не са подходящи за консумация рано сутрин. Ето някои такива, които е добре да премахнем от менюто си за закуска.

       Диетолозите забраняват на закуска да се похапват банани и кисело мляко. В бананите има много магнезий. Затова навикът да се консумират може да доведе до нарушаване на калциево-магнезиевия баланс, което да провокира развитието на сърдечно-съдови заболявания. Попадайки в празния стомах, киселото мляко губи частично полезните си свойства.  Най-добре е то да се консумира два часа след хранене или преди сън.

Портокалите на гладен стомах също не са добра идея. Голям е рискът да се развие гастрит или алергична реакция заради високата им киселинност.

В черния списък попадат също сливите и доматите. Причината се крие във високата концентрация на пектин и танинова киселина, които способстват за образуване на камъни в жлъчката.

Не е добре на закуска да се яде и чесън. И, не - причината не е само в миризмата. Проблемът с чесъна е, че може да провокира гастроспазми.

За да не получите увреждане на стомаха, не яжте на закуска сурови зеленчуци като краставици, чушки и зеле. От тези храни сутрин трябва да се пазят предимно хората с нарушения в храносмилателната система.

Студените и газирани напитки сутрин също не са добра идея, тъй като влияят на месечния цикъл.  По същата причина не се препоръчва още на гладно да се ядят храни богати на  захар.

Диетолозите обръщат специално внимание на това, че изброените продукти не са вредни по принцип. Всеизвестно е ползата от киселото мляко, от плодовете и зеленчуците - просто не бива да се консумират сутрин на гладен стомах.

 

източник: woman.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари