Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

5-те най-добри допълнения към протеиновия Ви шейк

Чудили ли сте се какво можете да добавите към своя протеинов шейк, за да го направите още по-пълноценен и полезен?

Ето едни от най-добрите варианти, които имате:

 

Замразен банан

Бананите доставят допълнителна сладост, заедно с кремообразна десерт подобна текстура. След тежката тренировка, въглехидратите в замаразения банан също ще спомогнат за отвеждането на хранителни вещества в изтощените мускули. За да се замрази узрелия банан, просто го обелете, нарежете го на малки парчета и поставете във фризера.

Много по-лесни протеинови шейкове изискват използване на сокове: портокал, ябълка.  Но ако ги направим с пресни плодове, можем да изпратим приливна вълна от захар в кръвта. Това е хубаво да се прави след силова тренировка, когато усвояването на захари е най-високо.

 

Бадемово масло

Когато става въпрос за Вашите експерименти с пасатора, е време да си набавите достатъчно ядки за бадемово масло!  Не само, че добавянето на бадемови ядки, ще го направи по добър на вкус, но ще Ви снабди и с редица полезни вещества като:

Изключително важните за сърдечно-съдовата система мононаситени мазнини

Минерали - изграждащия костите калций, а също така ключовите за представянето на атлетите фосфор и магнезий

Кисело мляко

Киселото мляко е богато на изграждащи мускулите протеини, костно-укрепващ калций и благоприятсващи храносмилането пробиотици. Само не забравяйте да използвате обикновено кисело мляко,  за да избегнете допълнително добавената захар в подсладените варианти.

 

Също така, се доверете на органичните/домашни версии (дори и малко по-скъпи). Това Ви гарантира, че кравите не са били натъпкани с антибиотици и хормони.

 

 

Какао на прах

 

5-те най-добри допълнения към протеиновия Ви шейк

Обичате шоколадовите шейкове - а кой не? Какаото на прах е чудесен начин да добавите вкус, без всички допълнителни калории от мазнини и захар.

Освен това, какаото съдържа Серотонин, Триптофан, Допамин, Фенилетиламин, както и много магнезий и антиоксиданти.

 

Конопено семе

5-те най-добри допълнения към протеиновия Ви шейк

Смляното конопеното семе може да направи.  Вашите протеинови шейкове много по-добри и плътни.  Допълнително доставя 10 гр. пълноценен протеин на всеки 3 супени лъжици.

В действителност, конопеното семе съдържа всички необходими аминокиселини и е един от най-добрите източници на протеин от растителна основа!

източник: healthstore

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари