Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Ползите от сутрешната чаша топла вода

 Научно доказано е, че пиенето на чаша топла вода на гладен стомах сутрин крие много ползи за здравето ви. Запознайте се със седем от тях:

1.Предпазва ни от преждевременно стареене

Дори не можете да си представите колко голямо отражение дават на кожата токсините в кръвта ви. И колкото повече се увеличават те, толкова по-уязвими ставате, толкова повече боледувате и толкова повече се състарявате. И тъй като топлата вода на гладен стомах, изчиства кръвта ви, е добре да заместите сутрешното кафе с нея. По този начин кожата ви ще се запази чиста и еластична.

2.Облекчава болките

Най-ефикасният природен лек за болките (например менструалните) е топлата вода. Тя успокоява стомаха, всички мускули и подобрява капилярната циркулация.

3.Помага ви с отслабването

Ако се опитвате да влезете във форма по-бързо, то задължително трябва да приемате сутрин по една чаша топла вода на гладно. Тя ще ви помогне, тъй като ще повдигне температурата в тялото ви и ще подобри метаболизма ви. Следователно горенето на калории ще става по-бързо. И ако добавяте в чашата и малко лимонов сок, ефектът ще бъде още по-впечатляващ, тъй като той изгаря мазнините и потушава апетита, защото съдържа пектин.

4.Подобрява храносмилането

Топлата вода сутрин спомага за доброто ви храносмилане през целия ден. Тя ще накара тялото ви да изгаря по-бързо приетите калории и мазнини. Важно е също след ядене да не пиете студена вода, тъй като тя ще втърди мазнините и храната, която сте приели и това определено ще затрудни храносмилането и метаболизма ви.

5.Задвижва кръвта

Напрежението в нервната система и натрупаните в тялото мазнини се изгарят изключително бързо само с една чаша топла вода на гладно. И изхвърляйки токсините от тялото, кръвта ви се задвижва с необходимата скорост. Ако страдате от ниско кръвно, то за вас приемът на топла вода е задължителен.

6.Освобождава ви от запек

Много често причината за този неприятен проблем е липсата на вода в организма. Затова ако сутрин пиете чаша вода преди да сте закусили, ще стимулирате червата си и следователно, няма да имате никакви "отделителни“ проблеми. Освен това жените страдат много по-често от запек, така че топлата чаша сутрин е повече от желателна.

7.Помага ви да спите спокойно

Ако пиете топла вода, докато вечеряте и преди да отлетите в страната на сънищата, ще се отпуснете и ще си отпочинете качествено през нощта. На сутринта ще сте като преродени в чудесна форма.

 

снимки:bellewithin.com,newfrontiersmarket.com

източник:http://woman.hotnews.bg/
 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари