Филтри

Категории

Bento Health

Bento Health

Bento Health

Карен Арутюнян е роден в Армения и по професия е икономист със специализация управление на производствени предприятия. Въпреки богатия опит в търговията и производството негова голяма страст и предизвикателство остава създаването на нови продукти.

 

Житейският и професионалният му път за първи път го срещат с минералите и конкретно с бентонита преди почти 20 години, когато започва работа в управлението на „Бентонит“ АД в гр. Кърджали.

 

Няколко години след това двамата със своя съдружник създават собствена фирма за производство на подземна хидроизолация на бентонитова основа.

Благодарение на упоритата работа, иновациите, отношението към клиента и, разбира се, високото качество на продукта, компанията извоюва своето лидерско място на българския пазар. Фирмата е единственият български производител на бентонитова хидроизолация. Много от сградите и търговските центрове в София имат тази хидроизолация в основите си.

 

Днес Карен Арутюнян консултира и помага на чуждестранни компании за изграждане на предприятия за производство на бентонитови продукти. През всичките тези години той развива научна дейност за бентонита, за различните му свойства, приложения и нови продукти, които могат да бъдат от полза за бизнеса и за хората. Натрупаните знания и опит, желанието да създаде продукт, в който да бъдат използвани полезните за здравето на хората качества на бентонита, водят Карен Арутюнян до идеята за създаването на Bento health.

Ние вярваме, че няма нищо по-добро от природата. Това е и слоганът на нашата компания – разказва Карен Арутюнян.

Използването на терапевтични глини може да бъде проследено още в древни времена. Според някои археологически проучвания глината е много популярна в традиционната медицина в Месопотамия. Различни видове глина са използвани външно и поглъщани от векове, основно за кожни инфекции и детоксикация на тялото. В момента бентонитната глина се откроява благодарение на ползите за здравето и лекотата на използване.

Бентонитната глина се състои от минерал, наречен монтморилонит. Смята се, че този елемент е отговорен за терапевтичните характеристики на тази глина. Бентонитът е чудотворна глина, наричана още лечебна. Тя прочиства цялото тяло от токсините: както отвътре, така и чрез външно прилагане.

Едно от най-старите и най-популярни употреби на бентонитната глина е за детоксикация на тялото. Благодарение на силния отрицателен заряд, който се смята, че се свързва с положителния такъв на токсините, е способна да абсорбира токсините, тежките метали и метаболитните отпадъци в организма. След като достигне до храносмилателния тракт, той събира вредни вещества, но не влиза в кръвообращението. Когато се използва правилно, глината може да премахне бактериите и паразитите.

Създадохме Bentohealth с екип от хора, които са експерти във всяка една област, необходима за развитието както на самия продукт, така и за налагането на бранда на пазара. Аделина Стринска е химик с над 10 годишен опит в сферата на бентонитите, и помага в разработването на нови продукти. За Bentohealth работят и специалисти по международни пазари, както и хора, които приемат за своя мисия да създават полезност на обществото.

Аз силно вярвам в нуждата постоянно да учим, да се модернизираме и да използваме иновативни методи, за да измисляме нови полезни продукти. В днешния пълен с излишна и вредна химия свят трябва да се връщаме към природата. Само завръщането към природата ще спаси планетата“ – убеден е Карен Арутюнян.

1

продукти

Продукти

  • Цена: 28.90лв.

    В наличност

    Брой:
«1» Страница 1 от 1
Върни До Горе