Продукти

6 от най-често допусканите грешки при грижи за кожата

6 от най-често допусканите грешки при грижи за кожата
16 март 2020

Малко или много всички правим грешки. Независимо дали става дума за   общуване с околните, или докато прилагаме поредната козметична процедура   върху лицето си. Ако трябва да спрем вниманието си обаче върху нередностите,   които правим неволно с кожата си, ще останем учудени от факта за колко много от   тях не сме и подозирали.

 Вижте кои са те и се постарайте да ги избягвате:

 Не си сваляте грима преди нощния сън

  Не забравяйте, че през нощта клетките получават чудесния шанс да се възстановят, но това се случва само ако кожата е предварително почистена. За да има тя възможност пълноценно да се възстанови, е много важно тя да диша през цялото време на нашия сън. За тази цел тя трябва да е добре почистена и освежена. Ако често си лягате с грим трябва да знаете, че той запушва порите в повърхностния слой и това води до появата на акне, зачервяване и други нежелани последствия. За чувствителната или раздразнена кожа това правило важи с още по-голяма сила. Практиката показва, че повечето жени спят с грим не защото са мързеливи, а защото невинаги успяват да го премахнат напълно. Запомнете! Почистването на лицето само с мокра кърпичка за грим, не е достатъчно!

 Не спите достатъчно

  Лишавайки се от пълноценен сън, губите щанса да снабдите организма си с необходимата му за деня енергия. Липсата на такава, води до спадане на имунитета, а оттам и до повяхване на кожата. Така липсата на почивка и изтощението се превръщат в основни фактори за ранното стареене на кожата.

 Ексфолирате кожата си неравномерно

  Когато кожата се регенерира, мъртвите клетки се натрупват по-бързо на повърхността. Ето защо, за да са ефективни овлажнителите за кожата, от голямо значение е преди това роговият слой да се измие много добре. За най-добра ефективност дерматолозите съветват ексфолирането да се извърши на две нива – дълбок пилинг, последван от нанасянето на ексфолиращ тоник. Вторият помага за по-пълноценното разтваряне на мъртвите клетки и успокоява кожата. Препоръчва се процедурата да се извършва веднъж седмично.

 Не почиствате четките си за грим

  Почистването на четките за грим не изисква толкова усилия, колкото си мислите. Но, имайте предви, че ще помогнете много на кожата си, ако я радвате всеки път с чиста четка. Всеки път, когато докосваме лицето с четка, тя улавя бактериите, които са натрупани по повърхността на кожата. Те остават в косъма и следващия път могат отново да попаднат на лицето ви. Почиствайте четката най-малко веднъж седмично, това ще предотврати допълнителни проблеми за кожата.

 Консумирате твърде много сладко

 Високогликемичните продукти заплашват не само с излишни килограми, но и с проблемна кожа. Най-важните компоненти на младата кожа – колаген и еластин, се засягат най-много от сладки във всякакви форми, дори фруктоза. И регулярната им консумация улеснява появата на акне, бръчки и свързаната с възрастта пигментация.

 Не перете достатъчно често калъфката на възглавницата

  Един от начините да помогнете на кожата си да се чувства чудесно през нощта, е като се грижите за хигиената на вашата възглавница. Достатъчно е да изпирате калъфката си на всеки 2-3 дни.