Продукти

Простите правила за гладка и сияйна кожа

Простите правила за гладка и сияйна кожа
16 март 2020

Всяка себеуважаваща се дама полага грижи за кожата на лицето си, но понякога те не са в правилната посока. Има няколко стъпки, които са съвсем прости и лесни за изпълнение и не са свързани със скъпи козметични продукти. Именно те ще предадат онзи блясък на кожата, за който си мечтаете.

 

 1.Избирайте козметиката си разумно

И разбира се, с помощта на експертно мнение. Понякога продуктите, които използваме и на които залагаме заради обещаващата им реклама, могат да не помагат, просто защото не са подходящи за кожата ни. Попитайте дерматолога или козметика си колко често и какъв ексфолиант трябва да използвате (защото понякога дори и готварската сода би могла да свърши отлична работа), какъв крем да си купите и как да премахвате грима си. Правилните продукти и правилното им използване ще ви спестят време и ще накарат кожата ви да сияе.

 

2.Никога не забравяйте слънцезащитния крем

 Предпазването от пряката слънчева светлина е необходимо целогодишно, дори и температурите навън да са отрицателни. Всеки ден нанасяйте крем със слънцезащитен фактор. След години кожата ви ще ви се отблагодари подобаващо. Защитата от слънцето е ключът към младостта и свежия вид на лицето.

 3.Масажирайте лицето си

 Масажирането на лицето няколко пъти седмично е прекрасен начин да предотвратите бръчките. Колкото повече стимулирате кожата и кръвообръщението си, толкова по-еластична и освежена ще стане тя. По този начин ще засилите и отделянето на колаген. За целта можете да използвате масло по ваш избор.

 4.Залагайте на кратки хладни душове

 Дори и да сте любители на дългите горещи вани и душове, трябва да знаете, че те не са препоръчителни за кожата, тъй като я изсушават. Но ако не сте склонни да се откажете от дългия престой в банята, ви съветваме да заложите на масла, с които да подхранвате кожата си.

  5.Пийте повече вода

Лицето ни се влияе не само от грижите, които полагаме за него, но и от начина, по който се храним и разбира се от напитките. Дехидратацията е един от най-големите врагове на гладката кожа, затова пийте повече вода и консумирайте свежи плодове и зеленчуци. Разбира се, прясно изцедените сокове също са препоръчителни като начин да си набавяте необходимите витамини. Добре е да включите в менюто си и риби със солидно количество мазнини, каквато например е сьомгата.

  6.Грижете се за кожата си всекидневно

Заложете на продукти, които няма да изсушат кожата ви и ги използвайте всеки ден, за да получите резултата, който бихте искали. Не пропускайте вечер да измивате лицето си, което през деня е било изложено на уличния прах.