Продукти

Мръсният въздух и пандемията

Мръсният въздух и пандемията
25 септември 2020

Жалко е, че днес все по-често можем да употребим в ежедневието си израза „виждам какво дишам“. И това няма как да бъде иначе, при динамиката и забързания живот който водим, най-вече в големите градове.

Трафикът, производствата, сезонните вируси, а днес и епидемиологичната обстановка, все по-често ни карат да търсим начини как да предпазим организма си от вредните влияния на тези фактори.

Според редица учени, въздухът е от първостепенно значение, за да осигруим здраве на организма си, а най-големите замърсители са индустриите, енергетиката и транспорта. Най-силно потерпевши от влиянието на тези фактори са децата, възрастните и хората с хронични заболявания.

 

Защо обаче това е толкова важно в днешната пандемична ситуация?

Мръсният въздух винаги е увеличавал вероятността от заболявания, а по време на коронавирус, когато дори да си само носител на вируса е стряскащо, замърсяванията които вдишваме могат да повлияят негативно. Редица учени и здравни експерти отдават над 80% по-голяма вероятност от заболяване с КОВИД 19 в региони с по-мръсен въздух.

През зимните месеци, влиянието на тези фактори се допълва и от различните методи с които се отопляваме вкъщи, които допълнително изсушават въздуха.

 От белгийската компания LANAFORM са подготвени с няколко решения, които ще ви помогнат да се предпазите от мръсен или сух въздух.

 

1. Персонален пречиствател за въздух:

 

Персоналният пречиствател на въздуха от LANAFORM® е добро решение за случаи в които не сте вкъщи. Със своите компактни размери, пречиствателят е удобен да го носите навсякъде със себе си, или в автомобила.

Може да филтрира всички частици, които могат да причинят алергии. Противоалергичен, антибактериален и противовирусен. Той е създаден да предотвратите респираторни проблеми, причинени от прах, замърсяване, бактерии, вируси и други алергени.

2. Air Purifier пречиствател за въздух за помещения до 20кв.м.

 

Елегантен и компактен, Air Purifier е идеалното решение да пречистите въздуха вкъщи или в офиса. Благодарение на трислойната филтрираща система уреда може да премахне до 95% от примесите във въздуха под формата на частици или газ. Токсичните вещества и неприятните миризми се отстраняват, оставяйки ви свеж и чист въздух за дишане. Има по-малко алергични реакции и рискът от респираторни заболявания е по-нисък или напълно изчезва.

Как работи:

  1. Предфилтърът филтрира големи частици като прах, мръсотия и др.
  2. Фини частици като прашец, алергени, прах и дим се филтрират през филтъра HEPA.
  3. Формалдехид, бензин и други вредни газове, както и неприятни миризми, след това се филтрират от околния въздух с филтър с активен въглен.
  4. UV светлината се бори с микроорганизми като микроби, вируси, бактерии и плесени.

 

 

3. Napo овлажнител с функция ароматерапия

 

Най-новият модел овлажнител на белгийската компания съчетава полезното с приятното.

През отоплителния сезон, често въздухът вкъщи се изсушава, което може да предизвика сухота в гърлото и дискомфорт.

През този сезон е добре да поддържаме оптимални нива на влажност в стаите в които работим или живеем -  около 50%.

Napo е идеалното решение за това, тъй като комбинира функциите на овлажнител и аромадифузер. Можете едновременно да поддържате нужните нива на влажност, като си доставите и удоволствие с аромат по желание – за релаксиране след дълъг работен ден, за зареждане с енергия или за спокоен сън. Овлажняването също спомага за по-чист въздух, тъй като праховите и други вредни частици не могат да се задържат във въздуха.