Продукти

Как да приготвите спалнята си за спокоен нощен сън

Как да приготвите спалнята си за спокоен нощен сън
16 март 2020

Добрият нощен сън е едно от най-ефективните средства, лекуващи много заболявания. Но добрият сън не е нещо, което да се случи от самосебе си. Ако имате лек сън или трудности със заспиването, важно е да създадете малки успокояващи ритуали и да направите стаята си идеалното място за почивка през нощта. Ето някои съвети, които ще ви помогнат за това!

Регулирайте температурата в спалнята си

Важно е температурата на помещението да се поддържа около 18 ° C. Включването на нагревател в стаята преди лягане не е от най-добрите идеи, защото температурата на тялото ни пада по време на сън. То има специфичен ритъм, при който температурата му се колебае според времето на деня. Този ритъм казва на нашето тяло, кога е време да заспи. Така че, когато температурата падне, ще се чувстваме по-уморени и сънливи.

Следователно спането в хладно и проветриво помещение е много важно!

 

Проветрена стая, дори и през зимата?

Да, качеството на въздуха във вашата стая заслужава внимание - независимо от сезона. Както казахме в предишната статия, сухият въздух през зимата може да предизвика чувства на сухота в носа, очите и дори кожата ви. Това са симптоми, които са още по-неприятни, когато се появят през нощта и нарушават съня ви. За да избегнете тази ситуация и да създадете здравословен климат в стаята си, ви съветваме да използвате овлажнител за въздух. Когато се монтира в спалнята, уредът ще регулира нивото на относителната влажност на помещението, така че да бъде между 40 и 60%. С това ниво на влажност, атмосферният въздух е приятен и благоприятен за нашето здраве и благополучие.

Съвет: използвайте хигрометър, за да измерите нивото на относителната влажност - ако, разбира се, в уредът ви не е вграден такъв.

Пречистеният въздух през цялата година – сън като бебе!

Всъщност не само през зимата нашият сън може да бъде нарушен от симптомите, свързани с качеството на въздуха който дишаме. Когато времето е топло, рискът от алергии се повишава. Пречистването на въздуха в стаята ви помага да се насладите на спокоен нощен сън. Има пречистватели на въздуха, който премахва до 95% от примесите, намиращи се във въздуха под формата на газове и частици. Работейки в стаята ви, пречиствателят на въздух ще ви помогне да заспите, без да се притеснявате от появата на алергични реакции, свързани с въздуха. Уредът има нощен режим, в който рабои тихо и светлината, която излъчва е намалена за да не нарушава съня ви.

Стая „убежище“, идеална за почивка

Превръщането на стаята ви в истинско убежище на спокойствието може да ви помогне да се наслаждавате на спокойни нощи. Сънят не е просто необходима част от вашия 24-часов жизнен цикъл. Време е да се отпуснете, да медитирате, да бъдете благодарни. Важно е да намерите достатъчно време за почивка. Поради тази причина ви насърчаваме да създадете място на абсолютен комфорт и релаксация.

1) Изберете подходящата възглавница: изборът на възглавница е много важен и зависи от предпочитаното от Вас положение за спане. Като общо правило, възглавницата ви трябва да може да се нагажда към вашите движения, докато спите. Възглавницата трябва да има форма, която следва кривата на шията и да бъде достатъчно висока, за да запълни празното пространство под врата ви. Също така трябва да бъде достатъчно твърда, за да поддържа тежестта на главата. Поради тези причини е по-добре да използвате възглавници с мемори пяна.

2) Ограничете шума в спалнята. Той трябва да бъде сведен до абсолютен минимум, тъй като е източник на стрес, не ви позволява да заспите и ви кара да се събуждате през нощта. Един прост редизайн на стаята може да реши всякакви проблеми. Струва си да отделите време, което да посветите на вътрешния дизайн на стята.

3) По-добре от традиционната бутилка за гореща вода, за да ни помогнат да заспим, са матраци с калъф от микрофибър, които затоплят леглото, преди да се вмъкнете в него. Ще си лягате спокойни и готови да поспите добра вечер!

4) И накрая, разпръскването на успокояващи органични етерични масла в стаята ви е ефективно естествено средство, което ви помага да се отпуснете преди да дойде Сънчо. Дифузорите на етерично масло в наши дни са перфектни декоративни дизайнерски елементи и създават уютна, приятна атмосфера! Идеалният завършек на един ден, след който да имате сладки сънища!