Продукти

Пет съвета за бърза детоксикация на организма

Пет съвета за бърза детоксикация на организма
16 март 2020

Дните стават все по-дълги, а слънчевите лъчи – все по-топли. Зимата е почти свършила и природата се пробужда. Започването на план за детоксикация е най-доброто, което можете да направите за тялото си след дългата, студена зима!

Необходимо е да се освободите от стреса или да загубите тегло? Ето някои съвети, които ще ви помогнат да се отървете от токсините и да почувствате прилив на енегрия, толкова необходим за летните дни!

 

Ползите от плана за детоксикация

Нашето тяло е подложено на негативни влияния всеки ден. Лоша диета, замърсяване, стрес и т.н. Нищо не може да замени детокс програмата за пречистване на тялото ви!

 

Тази програма ви помага да се освободите от токсините в организма чрез балансирана детиа, лечебни процедури и упражнения. Но внимавайте да не изпадате в крайности! Това може да бъде опасно за вашето здраве! Съветваме Ви да следвате план за детоксикация за не повече от една седмица, не повече от веднъж на всеки сезон.

Пет съвета за бърза детоксикация на организма

 

1. Добавете пикантност в живота си с лимонов сок

Започнете деня си с лимонов сок, разреден във вода. Нищо не може да надмине пречистващата му сила, когато се приема сутрин на гладно. Това ще помогне за подобряване на работата на черния дроб и дебелото черво. Съветваме Ви да пиете чаша хладка вода с лимонов сок и мед всяка сутринт при изгрев слънце, половин час преди закуска.  

2. Внимавайте за диетата си

Премахнете от менюто си всяка нездравословна храна! Ефективен план за детоксикация забранява мазните и сладки храни (пържени храни, сладкиши, сосове, готови ястия и т.н.). Вместо това, избирайте плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и добри мазнини (например маслини, мазни риби). Също така избягвайте кафе, концентриран сок, газирани напитки и алкохол.

3. Пийте повече вода

Не може да се каже по-добре ... за да се отървем от токсините трябва да пием, пием, пием вода! Не забравяйте да пиете поне 8 чаши вода всеки ден. Водата е чудесен начин за почистване на тялото ви.

4. Увеличете движението по време на този план за детоксикация

Планът за детоксикация не включва само промяна на хранитлния режим. Прекарвайте поне 30 минути всеки ден, в  каране на велосипед, ходене, бягане или плуване - изберете дейността, която е най-подходяща за вас.

5. Отделете време за себе си

Сауна, парна баня, сауна за лице, ... Поглезете се с някаква "релаксираща процедура" всеки ден. Парата и топлината са отлични начини да се отървете от токсините и да почистите тялото си в дълбочина. Но преди всичко ще ви помогне да се чувствате добре!

И така, какво чакате? Започнете плана си за детоксикация веднага. Няма да съжалявате!