• Начало
  • Новини
  • Ще придобия нови здравословни навици и ще се придържам към тях!
Продукти

Ще придобия нови здравословни навици и ще се придържам към тях!

Ще придобия нови здравословни навици и ще се придържам към тях!
16 март 2020

Току-що сте затворили главата за 2018 г. в историята на живота си и сега се оказва, че разглеждате празна страница. Вълнуващо време от годината, в което искаме да поставим пред нас нови предизвикателства за по-добра нова година, в която да се чувстваме щастливи в кожата си. Как ще поддържате новите си здравословни навици тази година?

Съвет 1: Изберете спорта, който искате да практикувате.

За да постигнете целите си и да продължите да полагате усилия ежедневно, е важно да не съсредоточавате вниманието си върху един аспект, защото невъзможността да го постигнете може да ви накара да се откажете от добрите си намерения. Би било по-подходящо да се мисли за тема, върху която да работите през цялата година. Например, отделете няколко минути всеки ден само за себе си. Вашата главна цел ще бъде да се грижите за доброто си самочувствие. Това може да бъде постигнато с множество различни дейности като кратки упражнения, процедури за красота или релаксиращи сесии, включващи хубав масаж и ароматерапия с релаксиращи етерични масла.

Няколко минути, които се повтарят всеки ден ще ви помогнат да поддържате трайно усещането за общо здраве.

Съвет 2: Ще променя лошите си навици.

За да видите истински промени в ежедневието си, трябва да определите лошите навици, които искате да превърнете в по-добри такива. Този подход ще бъде по-ефективен, отколкото просто да се опитвате да придобиете нов добър навик.

За да ви помогнем в този процес, ще дадем конкретен пример. Вечер след работа обичате да седите пред телевизора и да си почивате без да мислите за нищо. Въпреки това, може да използвате тези минути по съвсем различен начин. Вместо да гледате телевизия, отвлечете вниманието си, с раздвижване на тялото за 15-20 минути. Тази дейност ще бъде много по-полезна за вашето здраве и ще ви помогне да премахнете умората. В допълнение към това, вие ще се гордеете със себе си!

Съвет 3: Правете всичко със собствена скорост, стъпка по стъпка.

Всички сме съгласни, че тази резолюция трябва да се поддържа през цялата година. Затова не бързайте да постигнете целта си, или може да се обезсърчите. По-добре е да разделите усилията си на няколко етапа. Така че, ако сте решили да се върнете към упражненията тази година, за да подобрите физическото си състояние и с това, настроението си, не започвайте със сесии, които са твърде дълги. Така може бързо да се откажете. Вместо това, опитайте постепенно, редовно завръщане към упражненията. 3 x 20-минутни тренировки на седмица, които са със съответствие с вашата физическа форма,  биха били идеални. Имайки това предвид, ние разработихме решение, което да ви помогне: два фитнес комплекта за подобряване на фитнес у дома: Tone&Shape и Balance&Pilates.

Съвет 4: Опитайте се да установите ритуали, които ще ви помогнат във вашите усилия.

За целта:

1) Наградете себе си след усилията: Поддържането на решимостта през цялата година не е лесно. По пътя ще има някои моменти на слабост и обезсърчаване. Въпреки това, вие ще бъдете в състояние да останете мотивирани, защото в края на всяко от вашите усилия ще почувствате награда и истинско удовлетворение. Това е така, защото много бързо ще усетите енергиен тласък след 20-минутна тренировка. Ще се почувствате горди, че сте завършили тренировката - като увеличите времето си за подскачане на въже, например с комплекта за фитнес у дома: Tone&Shape. Или ще се почувствате спокойни след серията си хипопресивни упражнения за корема, благодарение на комплекта Balance&Pilates.

2) Помогнете си, като създадете благоприятна среда. Когато става въпрос за фитнес, дръжте аксесоарите си под ръка и ги използвайте при всяка възможност. Можете дори да вземете някои аксесоари със себе си, когато пътувате, като например въжето за скачане от комплекта Tone&Shape или еластичното съпротивление от комплекта Balance&Pilates.

3) Не бъдете твърде сурови със себе си и празнувайте своя напредък. Бъдете горди от себе си за поддържането на усилия през цялата година. Ще има дни, когато не го правите. Възползвайте се от тези дни, за да изпълните вашите добри решения, от друг характер. Възползвайте се от това време, за да се отпуснете по различен начин. Както споменахме по-горе, масажитеритуалите за красота и ароматеряпия с етерични масла могат да поддържат ежедневно доброто ви настроение и ще бъдат добра награда за положените усилия.