Продукти

Как да изберем правилния овлажнител?

Как да изберем правилния овлажнител?
16 март 2020

Поддържането на добро качество на въздуха в дома и офиса е от основно значение за вашето здраве и благополучие. Зимата е от решаващо значение за това, а симптомите на относително ниска влажност бързо се усещат. Неприятното усещане в гърлото, сухата кожа, умората? Имате нужда от овлажнител! Но как да изберете точния уред за най-добър ефект? Можем да помогнем!

 

Защо да използваме ултразвуков овлажнител през зимния сезон?

През зимата спадът на температурата прави въздуха по-сух. Това, комбинирано с нашето централно отопление, води до значително понижаване на относителната влажност. Така че, за да се предотвратят някои от симптомите, често свързани с този сезон - настинки, умора, главоболие - е важно да се поддържа оптимално ниво на влажност от 40 до 60% във всяка стая във вашето жилищно пространство.

Искате да разберете повече? Вижте как да използвате овлажнител, за да намалите неудобствата на зимата!

  

Подбрани условия за правилен избор

Принципът на ултразвуковия овлажнител е да разбие водата на малки капчици и да я разпръсне във въздуха в помещението.

 Условие 1: Използване по предназначение

Когато купувате ултразвуковия овлажнител, важно е да знаете точно как ще го използвате. Устройство, поставено в детска спалня, ще изисква специално внимание. По същия начин, размерът на помещението е един от критериите при използване на овлажнител.

Прочетете повече: Овлажнител за детската стая - гарантиран комфорт

 Условие 2: Размерът на стаята

Преди да изберете овлажнител, трябва да насочите вниманието си към местата, които искате да третирате. В зависимост от вашите предпочитания, трябва да изберете устройство, подходящо за обема на стаята. Като общо правило, различните производители на овлажнители смятат, че височината на жилищната площ е 2,5 м. Така можете да използвате това като основа при изчисляване на площта на помещението.

 Условие 3: Автоматичен или ръчен контрол

Колко внимание трябва да се обърне на овлажнителя, зависи в по-голяма или по-малка степен от обема на съответната стая. Овлажняването на вашето жилищно пространство е добре и добре, но трябва да избягвате твърде високата влажност. За да направите това, препоръчваме да го следите с помощта на влагомер.

За по-голямо удобство, винаги можете да изберете овлажнител с вграден влагомер. Тази автоматична система за управление променя параметрите си автономно, като поддържа постоянно, идеално ниво на относителна влажност.

Ултразвуковите овлажнители New Vapolux предлага тази опция.

ВИЖТЕ МОДЕЛА 

 

     

Условие 4: Твърдост на водата

Преди да изберете овлажнител за въздух, е важно да знаете твърдостта на водата. Ако водата е много твърда, е важно да се мисли за използване на филтърна касета за омекотяване на водата. Това омекотява твърдата вода, защитава функционирането на устройството и значително намалява варовика, който може да се отложи в него. Животът на уреда ви зависи от твърдостта на водата. Препоръчваме да сменяте филтъра му на всеки 1 до 3 месеца.

 

Условие 5: Етерични масла

Поради ползите, които етеричните масла носят, когато се запръснат във въздуха, може да се наложи да се вземе предвид този фактор при избора на овлажнител. Някои овлажнители осигуряват възможност за добавяне на етерични масла, а други не.

Във всеки случай е важно да се спазват инструкциите за употреба по отношение на разрешените капки и броя на хората в стаята. Например, овлажнител, работещ в детската спалня, трябва само да разпръсква етерични масла в стаята, когато детето не е вътре.

 

 Примери за такива овлажнители са Pommy, Trainy, Charly, Moony,

- Овлажнител "Pommy" за деца с етерични масла. Идеален е за детска стая. С 10-часовия автономен режим на работа, уреда гарантира, че вашето бебе ще има спокойни нощи. Неговият атрактивен дизайн и синя светлина ще успокои детето ви.

 

- "Trainy" е овлажнител за въздух със студена пара, който ви помага да избегнете проблемите, свързани с прекалено сухия въздух. Повишава нивото на влажността на въздуха.Овлажнителя за възхуд е подходящ както по време на отоплителния зимен сезон, така и през горещите сухи летни дни.

Овлажнител за въздух със студена пара, който ви помага да избегнете проблемите, свързани с прекалено сухия въздух. Повишава нивото на влажността на въздуха.Овлажнителя за възхуд е подходящ както по време на отоплителния зимен сезон, така и през горещите сухи летни дни.

 

- “Moony” овлажнява спалнята на вашето дете, успокоявайки го с нощна светлина, и пленява детето, като прожектира луната и цветните звезди върху тавана.

 

- Специално създаден за деца, овлажнителя за въздух “Charly” от Lanaform ще удовлетвори нуждата на семейството от овлажнител за въздух в стаята на бебето. Уредът е много полезен за облекчаване на респираторни заболявания при децата, както и за да облекчаване на дишането при децата през деня и нощта. Много лесен за употреба, настройка и почистване, овлажнителят произвежда студена пара от вода и повишава нивата на влажност на въздуха в помещението, гарантирайки спокоен сън на вашето дете. Също така уредът има приставка за използване на етерични масла.

 

Най-новият модел висок клас от серията овлажнители на LANAFORM е модел NAPO.

Комбиниране на полезното с приятното, с помощта на ароматерапия

NAPO дава допълнителна възможност за ползване на етерични масла по ваш избор. Просто трябва да изсипете няколко капки масло върху тампончета които се поставят в малък отвор в основата на уреда. (Уреда идва с 3 броя тампони в комплекта).

По този начин ще комбинирате предимствата на ароматерапията с тези на овлажняване, за да постигнете оптимално качество на въздуха.

Една удобна функция на овлажнителя е горното зареждане на резервоара.