PURE NUTRITION ВИТАМИН C-1000 + ROSE HIPS 100 ТАБЛЕТКИ

Продукти
23,00 лв. 20,70 лв.
  • Марка: PURE NUTRITION
  • Кат. номер: PN1890
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

ОПИСАНИЕ

Какво представлява Vitamin C-1000 на Pure Nutrition?

Vitamin C-1000 на Pure Nutrition е лесна за преглъщане таблетка, съдържаща чист Витамин C (аскорбинова киселина) със синергичен прах от плодове на шипка. Всяка таблетка предоставя ултра силна доза от 1000 мг витамин С и 50 мг плодове от шипка на прах. 

Витамин С е базов микроелемент, който играе основна роля за имунната функция на организма и освобождаването на свободните радикали. За разлика от някои животински видове, човешкото тяло не може да синтезира самостоятелно витамин С и поради това следва да бъде снабдявано регулярно с него за оптимално здраве и дълголетие.

Витамин С е един от водоразтворимите витамини и има основна роля за здравето, основно действащ като антиоксидант. Следователно, витамин С е необходим за регулацията на оскидативния стрес, производството на енергия и имунната защита.1 Витамин С е необходим също и за правилното формиране на невротрансмитери (особено за допамин и норпинефрин) и за здравето на черния дроб2. Някои от последните проучвания посочват ползите от него дори за здравия кортизолен ритъм  и когнитивната функция (способността за учене и паметта). 3,4

Ползи от Vitamin C-1000 на Pure Nutrition:

Витамин С е ключов за хората антиоксидант с множество роли в правилното функциониране на тялото и мозъка. Някои от ползите от приема на Vitamin C-1000 са:

  • Антиоксидант, който повишава имунната защита;
  • Намалява риска от настинки;
  • Укрепва когнитивните функции и предпазва целостта на невроните; 
  • Помага за повишаването на колагенния синтез;
  • Подпомага здравословния баланс на кортизола.

Витамин С е един от съществените микроелементи, чието основно действие е като електронен донор – антиоксидант в човешкото тяло. Това негово свойство определя повечето от биохимичните и физиологичните му функции.  

Изследванията как витамин С влияе на хората, по-специално на централната нервна система и имунната система, никога не са преставали. 

Откритията предполагат, че витамин С е задължителен за невронната диференциация и съзряване, тъй като увеличава мозъчния невротрофичен фактор (BDNF) – пептид, който допринася за удължаването на живота и копирането на клетките. 

Според изследвания недостигът на витамин С увеличава риска от депресия, усилва дегенерацията на невроните и подтиска когнитивната функция (като намалява производството на катехоламин) 6,7

Нещо повече, проучванията сочат, че дори само 250 мг витамин С на ден помагат за поддържането на здравословни нива на кортизол при активните хора. 4

Освен това, изследване, проведено сред студенти, показва, че тези от тях, приемали високи дози витамин С, страдали от грип и настинки 83% по-рядко от останалите. 8Макар че витамин С не лекува инфекциите и не може да гарантира, че никога няма да се разболеете, той доказано засилва имунната защита на организма. 

Човешкото тяло се нуждае от витамин С и за да синтезира колаген – ключов компонент на съединителната тъкан9. Когато тялото страда от недостатъчност на витамин С, рискът от колагеново зависимото заболяване скорбут нараства; това заболяване може да се изрази със симптоми като летаргия, анемия и кожни проблеми. Редовният прием на витамин С с храната и с добавки помага в защитата от скорбут. 10

Препоръчителна употреба и дозировка:

  • Една таблетка сутрин с храната.
СЪСТАВ
Информация за продукта
Разфасовка 100 таблетки
Производител PURE NUTRITION
Тип продукт Витамин
Дозировка
Една доза 1 таблетка
Дози в опаковка 100 дози
Дози на ден 1 доза
Билки
Шипки 50 mg
Витамини
Витамин Ц 1000 mg
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

* Съхранявайте на място, недостъпно за деца! 

* Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате заболяване.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!