PURE NUTRITION VITAMIN D3 5000 IU 100 КАПСУЛИ

Продукти
23,00 лв. 20,70 лв.
 • Марка: PURE NUTRITION
 • Кат. номер: PN1919
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Какво представлява Vitamin D3 на Pure Nutrition?

Vitamin D3 на Pure Nutrition е високо бионалична форма на витамин D3 (холекалциферол), съдържаща 5000 IU във всяка капсула (доза). Витамин D3 е микроелемент с широкообхватни функции в тялото, като регулиране на нивата на стрес, подпомагане на здравето на костите, кожата и сърцето, а също и регулация на имунната система1. 

Повечето от получавания от нас витамин D3 идва от директното излагане на слънчева светлина, а прекарването на значително време на закрито, може бавно да изчерпи количеството витамин D3 в организма. Допълнителният прием на витамин D3 подпомага снабдяването на тялото с необходимата дневна доза.

Ползи от приема на Vitamin D3 на Pure Nutrition 

„Витамин D“ представлява термин, който се отнася колективно до група от пет мастноразтворими витамини. Много хора познават витамин D като „слънчевия витамин“, тъй като телата ни го произвеждат естествено чрез излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Витамин D е изключително важен микроелемент, като изследванията показват, че сред витамините от групата, именно витамин D3 (холекалциферол) е най-решаващата форма за човешкото здраве. 2

Тъй като ние произвеждаме естествено витамин D трансдермално (чрез кожата) посредством излагане на слънчева светлина, оралният му прием трябва задължително да е под формата на витамин D3 – това е най-бионаличната форма в капсули, която най-добре се абсорбира в тялото. 3 

Витамин D3 структурно е сходен с холестерола – предшественик на стероидните хормони в организма. В черния дроб и бъбреците на тялото има различни ензими, които превръщат витамин D3 в хидроксилирани деривати, по-специално калцитриол - най-биологично активната форма на витамин D. Скоростта на конверсия на калцитриола е ограничена от наличността на витамин D3, който тялото лесно складира в случай на необходимост. Именно поради това, най-добрият вариант е да се приема витамин D3, а не калцитриол. 

Биологичноактивният витамин D изпълнява множество роли в тялото, като конкретно е изключително важен за правилната абсорбция на минералите -  калций, желязо, магнезий, фосфат и цинк. Калцитриолът регулира растежа и регенерацията на костите, а също така имунната, сърдечната и невромускулната функции. 

Поради все по-уседналия и затворен начин на живот, дефицитът на витамин D сред населението постоянно нараства. Той може да доведе до множество здравословни проблеми като: 

 • Рахит;
 • Синдром на Фанкони;
 • Автоимунни заболявания;
 • Неалкохолно мастно заболяваме на черния дроб;
 • Остеопороза. 

Предвид важността на витамин D за функционирането на човешкия организъм и нарастващия риск от дефицит, приемът на Vitamin D3 на Pure Nutrition с високоефективна концентрация от 5000 IU на всяка доза, е препоръчителен. Ползите от приемането на витамин D3 включват: 6,7

 • Подпомагане на сърдечно-съдовата функция;
 • По-добро настроение и управляване на нивата на стрес;
 • Подобряване на имунната защита;
 • Укрепване на костите.

Защо да изберем Vitamin D3 на Pure Nutrition? 

Vitamin D3 на Pure Nutrition е подходящ и за вегетарианци. Той се произвежда в cGMP сертифицирана фабрика в САЩ. Vitamin D3 на Pure Nutrition е в най-усвоимата за организма форма на витамин D с максимална концентрация от 5000 IU (125 mcg) на доза. Всяка опаковка съдържа 100 дози – един от най-балансираните продукти като съотношение цена-качество. 

Начин на употреба:

 • Препоръчително е да се приема 1 таблетка дневно с храна, съдържаща мазнини или спрямо предписанията на вашия лекар.
 • Този продукт не е заместител на здравословния хранителен режим. 
 • Консултирайте се с лекар, преди да приемате витамин D, ако вече приемате други лекарства, страдате от заболяване или в случай на бременност и кърмене.
СЪСТАВ
Информация за продукта
Разфасовка 100 капсули
Производител PURE NUTRITION
Тип продукт Витамин
Дозировка
Една доза 1 капсула
Дози в опаковка 100 дози
Дози на ден 1 доза
Витамини
Витамин Д 5000 IU
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

* Съхранявайте на място, недостъпно за деца! 

* Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате заболяване.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!