PURE NUTRITION METHYL B-12 2000 МКГ 100 ДЪВЧАЩИ ТАБЛЕТКИ

Products
35,00 лв.
  • Brand: PURE NUTRITION
  • Cat No: PN1918
Product options
Please choose:
The product is added to shopping cart

Какво представлява Methyl B12 на Pure Nutrition?

Methyl B12 на Pure Nutrition е интелигентен отговор на нуждите на организма от витамин В12, тъй като доставя превъзходна метилна форма на кобаламин (витамин В12). Много добавки с витамин В12 разчитат на цианокобаламин, който трябва да бъде преработен до метилкобаламин преди да може да бъде абсорбиран в тялото. 

Като цяло, витамин В12 е най-комплексният витамин. От всички витамини от група В, витамин В12 е най-важният за поддържането на правилни нива на хомоцистеин и невротрансмитери (химичните сигнални вещества). 

Множество храни съдържат витамин В12, но само малка част от този микроелемент се абсорбира в човешкото тяло и с течение на времето това може да доведе до дефицит. В тези случаи, приемът на Methyl B12 на Pure Nutrition помага за покриване на ежедневните нужди на организма от витамин В12, в комбинация с балансиран хранителен режим, включващ зеленчуци и плодове. 

Ползи от Methyl B12 

Ползите от приема на  Methyl B12  на Pure Nutrition включват:

  • Подпомагане на метаболизма на хомоцистеин и сърдечно-съдовата функция;
  • Усилване на нивата на енергия;
  • Подобряване на когнитивните способности и настроението;
  • Насърчаване на здравословната функция на ДНК;
  • Повишаване на метаболизма на аминокиселините.

Витамин В12 е изключително важен микроелемент. Хората не произвеждат този витамин ендогенно и трябва да го приемат чрез храна и/ или хранителни добавки.

В комбинация с останалите витамини от В група, и особено фолат, метилкобаламинът (витамин В12) подпомага сърдечно-съдовата функция и нормалното кръвното налягане, чрез регулиране на хомоцистеиновия метаболизъм. При все, че хомоцистеинът е нужен за редица биологични функции, излишъкът му в кръвта представлява огромен рисков фактор за сърдечни-съдови заболявания и възпалителни състояния. 1

Тук идва и ролята на витамин В12, който помага трансформирането на хомоцистеина в метионин – незаменима аминокиселина. В този процес фолатът играе роля на метилиран витамин, а витамин В12 се свързва със специфични ензими, чрез които хомоцистеинът се превръща в метионин. 

Витамин В12 участва в много други физиологични процеси в ролята си на кофактор (небелтъчната част от ензимите, подпомагаща биологичните превръщания на веществата) за много ензими. Например витамин В1 подпомага невротрансмитерния синтез и аминокиселинния метаболизъм.

Именно поради това, достатъчният прием на витамин В12 е необходим за здравето на нервната система и при изграждането на мускулите.

Защо да използваме Methyl B12 на Pure Nutrition?

Витамин В12 е базов микроелемент, който е в основата на здравето на сърдечно-съдовата и нервната системи и е незаменим при регенерацията на метионина от хомоцистеин. Приемът на Methyl B12 подпомага редица биологични процеси, важни за човешкото здраве и добра форма.

Важно е да се отбележи, че според скорошно изследване 80% от хората на растителна диета не приемат достатъчно витамин В 12 с храната си.2  Допълнителният прием на витамин В12 под формата на метил В12 е силно препоръчителен за вегетарианците и веганите. 

Начин на употреба:

  • Приемайте 1 дъвчаща таблетка един до два пъти дневно
  • Дъвчете я или задръжте в устата, докато се разтвори и преглътнете
СЪСТАВ
Информация за продукта
Разфасовка 100 дъвчащи таблетки
Производител PURE NUTRITION
Тип продукт Витамин
Дозировка
Една доза 1 дъвчаща таблетка
Дози в опаковка 100 дози
Дози на ден 1 доза
Витамини
Витамин Б 12 - Метилкобаламин 2000 mcg
Други
Стевия 2 mg
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

* Съхранявайте на място, недостъпно за деца! 

* Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате заболяване.

Quick Order Without registration
The order is sent. We will call you for more information.
Buy now pay latter with New Pay
Как работи NewPay?

С NewPay можете да получите до 400 лв. сума за пазаруване.
Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие разполагате с 15 дни след като магазинът изпрати поръчката, за да я платите на NewPay без никакво оскъпяване.

Това ви дава възможност спокойно разгледате стоката и да се убедите в качествата ѝ, преди да сте похарчили от собствените си средства.
Всеки път, когато платите към NewPay, сумата на плащането се възстановява в профила ви и можете да я ползвате отново.

Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.